29 april 2022

Stolperbasculebrug afgesloten van 30 mei t/m 20 juni 2022

Stolperbasculebrug afgesloten van 30 mei t/m 20 juni 2022

Mechanisch onderhoud Stolperbasculebrug

WaakSaam voert in opdracht van de provincie Noord-Holland tussen 30 mei en 20 juni 2022 mechanische onderhoudswerkzaamheden uit aan de Stolperbasculebrug in de provinciale weg N248 in Schagen. Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk om de brug in stand te houden tot aan de geplande vervanging door de provincie Noord-Holland in 2023/2024.

Dit betekent dat de brug vanaf 30 mei 06.00 uur tot en met maandag 20 juni 06.00 uur is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. 
In dezelfde periode kan de brug niet bediend worden en is voor de scheepvaart alleen onderdoorvaart (H450) mogelijk.

Tijdens het Pinksterweekend stellen wij de brug open voor al het wegverkeer, omdat er dan veel (recreatie)verkeer verwacht wordt. De openstelling zal zijn van vrijdag 3 juni 17.00 uur tot dinsdag 7 juni 07.00 uur.

Omleiding voor gemotoriseerd verkeer

Tijdens de werkzaamheden is de Stolperbasculebrug niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen wel passeren.

Gemotoriseerd verkeer kan omrijden via de Kooybrug (1) en volgt hiervoor de N9, N99, N249. Omrijden kan ook via de Schoorldammerbrug (2) via de N9, N504, N245. Verkeer komend vanuit Alkmaar wordt op de N9 richting de N245 gestuurd.
(Vakantie)verkeer komend vanuit het noordoosten in de richting van Callantsoog wordt al op de A7 afgevangen en via de Kooybrug geleid.

Klik hier voor de omleidingsroute voor het gemotoriseerde verkeer.

Openbaar vervoer en nood- en hulpdiensten

Tijdens de werkzaamheden kan het openbaar vervoer niet over de Stolperbasculebrug rijden. Passagiers kunnen te voet via de brug het Noordhollandsch Kanaal oversteken. Aan de andere zijde staat een bus klaar om hen verder te vervoeren.
Prio 1 ritten van de nood- en hulpdiensten kunnen te allen tijde passeren.

Klik hier voor de tijdelijke dienstregeling van Connexxion
Klik hier voor de looproute naar de bushalte Schagerweg / De Stolpen

Scheepvaarthinder

Tijdens de werkzaamheden kan de brug niet bediend worden voor de scheepvaart. Onderdoorvaart is wel mogelijk. De onderdoorvaarthoogte is 4,50 meter.

Klik hier voor de omvaarroute voor de scheepvaart.

Werkzaamheden brugdek van 9 september tot en met 2 oktober

Van 9 september tot en met 2 oktober 2022 werken wij aan het brugdek van de Stolperbasculebrug. Ook in deze periode is de brug gestremd voor gemotoriseerd verkeer en is alleen onderdoorvaart mogelijk. Over deze werkzaamheden wordt u nog apart geïnformeerd.

De werkzaamheden gelijktijdig uitvoeren betekent een stremming van ongeveer 7 weken. In overleg met verschillende partijen (oa. LTO, Cumela, OFS, Schuttervaer, Watersportverbond, Connexxion) is besloten de werkzaamheden te splitsen, waardoor er zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met het oogstseizoen, recreatieseizoen en vaarseizoen.

Vervanging Stolperbasculebrug

De Stolpersbasculebrug gaat vervangen worden in 2023/2024. Tot er een nieuwe brug gebouwd is zorgt WaakSaam voor het onderhoud van de huidige brug. Klik hier voor meer informatie.