20 juni 2022

Stolperbasculebrug afgesloten van september t/m oktober 2022

Stolperbasculebrug afgesloten van september t/m oktober 2022

Vervanging dekplanken

WaakSaam vervangt in opdracht van de provincie Noord-Holland tussen 9 september en 2 oktober 2022 de dekplanken van de Stolperbasculebrug in de provinciale weg N248 in Schagen. Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk om de brug in stand te houden tot aan de geplande vervanging door de provincie Noord-Holland.

Dit betekent dat de brug vanaf vrijdag 9 september, 20.00 uur tot zondag 2 oktober, 20.00 uur afgesloten is voor gemotoriseerd verkeer. 
In dezelfde periode kan de brug niet bediend worden en is voor de scheepvaart alleen onderdoorvaart (H440) mogelijk. Het maximale oponthoud voor onderdoorvaart is 30 minuten.

Omleiding voor gemotoriseerd verkeer

Tijdens de werkzaamheden is de Stolperbasculebrug niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen wel passeren.

Gemotoriseerd verkeer kan omrijden via de Kooybrug (1) en volgt hiervoor de N9, N99, N249. Omrijden kan ook via de Schoorldammerbrug (2) via de N9, N504, N245. Verkeer komend vanuit Alkmaar wordt op de N9 richting de N245 gestuurd.
(Vakantie)verkeer komend vanuit het noordoosten in de richting van Callantsoog wordt al op de A7 afgevangen en via de Kooybrug geleid.

Klik hier voor de omleidingsroute voor het gemotoriseerde verkeer.

Title Openbaar vervoer en nood- en hulpdiensten

Tijdens de werkzaamheden kan het openbaar vervoer niet over de Stolperbasculebrug rijden. Passagiers kunnen te voet via de brug het Noordhollandsch Kanaal oversteken. Aan de andere zijde staat een bus klaar om hen verder te vervoeren.
Prio 1 ritten van de nood- en hulpdiensten kunnen ook niet passeren.

Klik hier voor de tijdelijke dienstregeling van Connexxion
Klik hier voor de looproute naar de bushalte Schagerweg / De Stolpen

Scheepvaarthinder

Tijdens de werkzaamheden kan de brug niet bediend worden voor de scheepvaart. Onderdoorvaart is wel mogelijk. De onderdoorvaarthoogte is 4,40 meter. Het maximale oponthoud voor onderdoorvaart is 30 minuten.

Klik hier voor de omvaarroute voor de scheepvaart.

Vervanging Stolperbasculebrug

De Stolpersbasculebrug gaat vervangen worden. Tot er een nieuwe brug gebouwd is zorgt WaakSaam voor het onderhoud van de huidige brug. Klik hier voor meer informatie.