02 augustus 2023

Werkzaamheden N240 Wieringerwerf tussen 22 sep en 6 okt 2023

Werkzaamheden N240 Wieringerwerf tussen 22 sep en 6 okt 2023

Asfaltonderhoud N240 nabij Wieringerwerf

WaakSaam voert in opdracht van de provincie Noord-Holland werkzaamheden uit op de N240 bij Wieringerwerf. Het gaat om het deel van de rotonde Schagerweg tot de kruising Dorsmolen. Dit deel krijgt een nieuwe deklaag. Om de hinder zoveel als mogelijk te beperken werken wij in drie fasen:

  • Fase 1: vrijdag 22 september, 20.00 uur – maandag 25 september, 05.00 uur
  • Fase 2: vrijdag 29 september, 20.00 uur – maandag 2 oktober, 05.00 uur
  • Fase 3: woensdag 4 oktober, 07.00 uur – vrijdag 6 oktober, 17.00 uur

Klik hier voor het werkgebied per fase.

Omleidingsroute gemotoriseerd verkeer

Tijdens de werkzaamheden is in elke fase het werkvak afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer en geldt een omleidingsroute. Voor het (brom)fietsverkeer is er geen hinder.

Fase 1: de toe- en afrit A7 Wieringerwerf west is afgesloten

  • Verkeer vanuit Wieringerwerf naar de A7 zuid, Middenmeer, Slootdorp en industrieterrein Robbenplaat (Schelphorst, Westrak, Zuidrak) volgt een omleidingsroute via de N240 Medemblikkerweg, Flevoweg, Cultuurweg. Zie blauwe route. Industrieterrein Hoekvaart is in deze periode niet bereikbaar (alleen op afspraak);
  • Verkeer vanuit Slootdorp / industrieterrein naar Wieringerwerf gaat bij Middenmeer de A7 op en pakt afslag 13 Wieringerwerf;
  • Verkeer vanuit Den Oever naar Wieringerwerf en Slootdorp volgt afslag 12 Middenmeer om richting Slootdorp te gaan of om om te draaien en via de A7 terug naar Wieringerwerf (afslag 13) te rijden. Zie paarse route.

Klik hier voor de omleidingsroute.

Fase 2: de toe- en afrit A7 Wieringerwerf oost (rotonde Terpweg) is afgesloten

  • Verkeer vanuit Wieringerwerf naar de A7 (noord/zuid), Middenmeer, Slootdorp en industrieterrein Robbenplaat (Schelphorst, Westrak, Zuidrak, Hoekvaart) volgt een omleidingsroute via de N240 Medemblikkerweg, Flevoweg, Cultuurweg en vice versa. Zie blauwe route.

Klik hier voor de omleidingsroute.

Fase 3:

  • Verkeer vanuit Wieringerwerf Zuid naar de A7 (noord/zuid), Wieringerwerf, Middenmeer, Slootdorp en industrieterrein Robbenplaat (Schelphorst, Westrak, Zuidrak, Hoekvaart volgt een omleidingsroute via de N240 Medemblikkerweg, Flevoweg, Cultuurweg. Zie blauwe route.

Klik hier voor de omleidingsroute.

Busvervoer

Helaas kunnen wij tijdens onze werkzaamheden geen busvervoer door ons werkvak laten gaan. Dit betekent dat buslijn 135 van Connexxion in fase 1 en 2 niet of aangepast door Wieringerwerf rijdt. Op dit moment is onderstaande de laatste stand van zaken. Indien hier aanpassingen op komen, dan zullen we dat hier melden.

Fase 1:
Buslijn 135 naar Hoorn rijdt niet door Wieringerwerf, maar blijft op de A7. Dit betekent dat in dit weekend de enige opstapplaats naar Hoorn bushalte Wieringerwerf Motel langs de A7 is.

Fase 2:
Buslijn 135 naar Hoorn en naar Den Oever rijdt niet door Wieringerwerf, maar blijft op de A7. Dit betekent dat in dit weekend de enige opstapplaatsen naar Hoorn en Den Oever bushalte Wieringerwerf Motel langs de A7 is.

Klik hier voor de opstapplaatsen.

Fase 3
Buurtbus 416 kan gewoon rijden, dit in tegenstelling tot eerdere berichtgeving.

 

Mogelijke hinder in de avond en nacht

Om de werkzaamheden zo snel mogelijk gereed te hebben, en het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen, werken wij twee van drie fasen ook in de avond en de nacht. Dit betekent dat er mogelijk enige geluidshinder kan ontstaan. Dit vinden wij vervelend, maar hopen op uw begrip.