08 maart 2018

Waaksaam start 9 maart met de reparatie v/d Burgervlotbrug

Waaksaam start 9 maart met de reparatie v/d Burgervlotbrug

WaakSaam start vrijdag 9 maart met de reparatie van de Burgervlotbrug

De werkzaamheden konden afgelopen maandag niet starten omdat het kraanschip met materieel in het ijs vast kwam te liggen. Wij proberen de verloren tijd in te halen om alsnog de geplande einddatum van 22 april te realiseren. WaakSaam repareert de aangevaren brug, voert onderhoud uit en plaatst stalen remmingwerken die de Burgervlotbrug beter beschermen tegen aanvaringen.

Planning

Vrijdag 9 maart – zondag 22 april, 17.00 uur
De te repareren en onderhouden onderdelen van de vlotbrug worden gedemonteerd en afgevoerd naar de werf waar de werkzaamheden plaatsvinden. Bij de brug wordt vervolgens gestart met de werkzaamheden aan de remmingwerken en geleidewerken. Medio april monteert WaakSaam alle onderdelen van de vlotbrug en daarna wordt de vlotbrug uitgelijnd, afgesteld en testen we de beweegbare delen van de vlotbrug.
Naar verwachting is de Burgervlotbrug op 22 april 17.00 uur weer open voor al het verkeer.

Bereikbaarheid

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is de Burgervlotbrug van 9 maart tot 22 april gestremd voor al het verkeer.
• (Brom-) fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van een veerpont die vanaf de noodsteigers vaart. De vaartijden van de pont zijn: maandag tot en met zaterdag van 06.30 uur tot 19.00 uur en zondag van 08.30 uur tot 19.00 uur. Op 1e en 2e paasdag (1 en 2 april) vaart de veerpont tot 21.00 uur.
• Gemotoriseerd verkeer volgt tijdens de afsluiting van de brug de huidige omleidingsroute via de St. Maartensvlotbrug en de Schoorldammerbrug.
• Voor de scheepvaart op het Noordhollandsch Kanaal geldt ter plaatse van de Burgervlotbrug oponthoud van maximaal 30 minuten.

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via telefoonnummer 0800 - 0200 600 (gratis) of mail naar servicepunt@noord-holland.nl