01 februari 2016

Waaksaam maakt ruimte transport grootste windmolenvleugel

Waaksaam maakt ruimte transport grootste windmolenvleugel

Afgelopen week heeft er een uniek transport plaatsgevonden van een 75 meter lange windmolenvleugel die vanaf Duitsland naar Wieringerwerf verplaatst is. Omdat WaakSaam de Kop van Noord-Holland in opdracht van de provincie beheert en onderhoudt, hebben we diverse locaties op de provinciale route moeten aanpassen. Denk aan het verwijderen van straatmeubilair zoals lantaarnpalen, verkeersborden en reflectorpalen. Daarnaast zijn er vanaf de afrit Wieringerwerf (A7) en langs de gehele provinciale route (N240) rijplaten gelegd om de wegen en vluchtheuvels te beschermen. Ook is er tijdelijk verlichting geplaatst om donkere gedeeltes extra te verlichten.

De windmolenvleugel heeft een totale transportlengte van 75 meter (4.43 meter breed en 4.40 meter hoog). Dit is uniek in Nederland, omdat dit de langste windmolenvleugel is die ooit in Nederland vervoerd is. Vorige week woensdagavond is gestart met het transport vanaf de grensovergang bij Tegelen naar een parkeerplaats bij Hoorn, waarna de route donderdagavond vervolgd is richting het kenniscentrum WMC in Wieringerwerf.

Het overige wegverkeer heeft weinig last van het transport gehad, op rijkswegen kon het verkeer passeren. Op de provinciale weg is er minder ruimte beschikbaar, om deze reden heeft het transport ’s nachts plaats gevonden en is er naast de rijdende begeleiding ook gewerkt met 5 extra verkeersregelaars om weggebruikers te informeren.

Heeft u vragen over onze werkzaamheden in de Kop van Noord-Holland? Neem dan contact op met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via het gratis telefoonnummer 0800 0200 600.