21 juli 2016

Waaksaam koelt bruggen

Waaksaam koelt bruggen

WaakSaam is extra alert op beweegbare bruggen van het provinciale wegennet in de Kop van Noord-Holland. Bij aanhoudende temperaturen vanaf 27 ⁰ C  en wanneer er 's avonds relatief weinig afkoeling plaats vindt, kunnen problemen ontstaan bij beweegbare bruggen.

In beweegbare bruggen zit veel staal en dit materiaal zet bij deze temperaturen uit. Als het materiaal uitzet dient de brug dicht te blijven omdat er anders schade ontstaat aan de constructie. Om dit te voorkomen worden bruggen gekoeld met water zodat ook het scheepvaartverkeer doorgang kan vinden. Naast het preventief koelen staat er een onderhoudsteam gereed mochten er toch problemen ontstaan.

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden die WaakSaam uitvoert in het gebied? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van WaakSaam.
WaakSaam beheert en onderhoudt in opdracht van provincie Noord-Holland vaarwegen, wegen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland. Heeft u vragen of opmerkingen? WaakSaam is via de provincie Noord-Holland bereikbaar via het Servicepunt Wege.