08 juni 2022

Burgervlotbrug afgesloten van 4 juli t/m 7 juli 2022

Burgervlotbrug afgesloten van 4 juli t/m 7 juli 2022

Vervanging slijtlaag Burgervlotbrug

WaakSaam voert in opdracht van de provincie Noord-Holland van maandag 4 juli tot en met donderdag 7 juli 2022 werkzaamheden uit aan de Burgervlotbrug in de gemeente Schagen. We vervangen de slijtlaag van het brugdek. Dit betekent dat in deze periode de Burgervlotbrug afgesloten is voor al het verkeer.

Omleiding gemotoriseerd verkeer

Wij werken van maandag 4 juli, 9.30 uur tot uiterlijk donderdag 7 juli, 22.00 uur. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleidingsroute via de Stolperbasculebrug.

Omdat wij afhankelijk zijn van de weersomstandigheden hebben wij ook een reserveperiode ingepland van maandag 11 juli, 9.30 uur tot uiterlijk donderdag 14 juli, 22.00 uur. Wij hopen deze reserveperiode niet nodig te hebben.

Klik hier voor de omleidingsroute voor (gemotoriseerd) verkeer.

Veerpont voor (brom)fietsers en voetgangers

(Brom)fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik maken van een veerpontje dat vanaf de noodsteigers vaart. De vaartijden van de pont zijn: 
•    Maandag tot en met donderdag van 6:00 uur tot 21:30 uur.

Beperkte hinder voor scheepvaart

Het Noordhollandsch Kanaal wordt niet gestremd. Tijdens de werkzaamheden moet de scheepvaart rekening houden met maximaal 30 minuten oponthoud.

Keuze voor periode

Wij realiseren ons dat de keuze voor deze periode niet voor iedereen even gunstig is. Echter de slijtlaag moet in verband met de verkeersveiligheid nog dit jaar vervangen worden en om de kwaliteit te kunnen garanderen hebben wij relatief hoge temperaturen nodig. Hierdoor kunnen wij helaas niet wachten tot het najaar. Net na de zomervakantie start deel twee van de werkzaamheden aan de Stolperbasculebrug, gevolgd door werkzaamheden aan de Kooybrug, vandaar dat we deze werkzaamheden nog voor de zomervakantie af willen ronden om geen hinder ín de zomervakantie te veroorzaken.