18 april 2023

Waardbrug (N248) vanaf vrijdag 21 april weer opengesteld

Waardbrug (N248) vanaf vrijdag 21 april weer opengesteld

Update: Werkzaamheden Waardbrug eerder afgerond dan gepland

De werkzaamheden aan de Waardbrug (N248) nabij Kolhorn zijn voorspoedig verlopen. Hierdoor kunnen we de brug eerder openstellen dan gepland. In plaats van woensdag 26 april is de brug op vrijdag 21 april vanaf 20.00 uur weer beschikbaar voor al het verkeer.
Vanaf zaterdag 22 april, 09.00 uur wordt de brug weer volgens de gebruikelijke tijden bediend voor de scheepvaart.

Wij danken een ieder voor het geduld en begrip.

Vervanging dekplanken

WaakSaam vervangt in opdracht van de provincie Noord-Holland tussen 30 maart en 26 april 2023 de dekplanken van de Waardbrug in de N248 nabij Kolhorn. Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk om de brug in stand te houden tot aan de geplande vervanging door de provincie Noord-Holland. Naast het vervangen van de dekplanken worden er in deze stremming ook andere onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, zodat de brug op een ander moment niet nog een keer voor langere tijd dicht hoeft.

Dit betekent dat de brug vanaf donderdag 30 maart, 19.00 uur tot woensdag 26 april, 17.00 uur afgesloten is voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en het (brom)fietsverkeer kunnen onder begeleiding wel passeren.
Vanaf donderdag 30 maart, 07.00 uur is de brug gestremd voor de scheepvaart. Ook onderdoorvaart is niet mogelijk.

Omleiding voor gemotoriseerd verkeer

Tijdens de werkzaamheden is de Waardbrug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Doorgaand verkeer kan omrijden via de N241/N242.

Klik hier voor de omleidingsroute voor het gemotoriseerde verkeer.

Scheepvaarthinder

Vanaf donderdag 30 maart, 07.00 uur tot woensdag 26 april, 17.00 uur kan de brug niet bediend worden en ook onderdoorvaart is niet mogelijk.

Klik hier voor de omvaarroute voor de scheepvaart.

Duur en impact van de werkzaamheden

Wij zijn ons ervan bewust dat de Waardbrug een behoorlijke periode gestremd zal zijn en dat de N248 een belangrijke ader in de Kop van Noord-Holland is. Daarnaast ondervindt de scheepvaart ook behoorlijke hinder van de werkzaamheden. Toch zijn deze werkzaamheden noodzakelijk en hebben we geprobeerd in goed overleg met verschillende belangenverenigingen (oa. LTO, Cumela, OFS, Schuttervaer, Watersportverbond) tot een minst vervelende periode te komen, waardoor er zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met het oogstseizoen, recreatieseizoen, vaarseizoen, maar ook met de potentiële weersomstandigheden die voor dit werk relatief gunstig moeten zijn. Ondanks dat dit de hinder niet weg zal nemen, hopen wij toch op uw begrip.