12 juni 2017

Vernieuwen oeverbeschoeiing Noordhollandsch Kanaal in t Zand

Vernieuwen oeverbeschoeiing Noordhollandsch Kanaal in t Zand

WaakSaam vernieuwt in opdracht van de Provincie Noord-Holland de oeverbeschoeiing op diverse locaties in het Noordhollandsch Kanaal. Begin september 2017 gaan we aan de slag met de oeverbeschoeiing in ’t Zand aan de linker oever ter hoogte van de Oude Rijksweg.
WaakSaam organiseert een inloopavond over deze werkzaamheden.

Inloopavond vernieuwen oeverbeschoeiing

Datum     : dinsdag 27 juni 2017
Adres      : Café Restaurant de Jonge Prins, Keinsmerweg 42, 1756 AH 't Zand
Tijd         : vrije inloop tussen 17.00 en 19.00 uur
Medewerkers van WaakSaam zijn aanwezig om u te informeren over de werkzaamheden en vragen te beantwoorden.

Planning werkzaamheden

Begin september 2017start WaakSaam met de werkzaamheden in 't Zand. De exacte startdatum is op dit moment nog niet bekend. De werkzaamheden inclusief de voorbereiding en het afwerken van de damwanden duren circa tien weken. Het aanbrengen van de damwanden zelf duurt drie weken.

Werken vanaf het water

De oeverbeschoeiing beschermt tegen het afbrokkelen en wegspoelen van de oevers. De huidige houten beschoeiing is op bepaalde plaatsen aan vervanging toe. WaakSaam verwijdert de houten oeverbeschoeiing en plaatst daarna stalen damwanden. De damwanden worden gecontroleerd de bodem in getrild. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk vanaf het water uitgevoerd, zodat het verkeer niet gestremd hoeft te worden en de omwonenden zo min mogelijk overlast ondervinden. In ’t Zand werken wij over een lengte van 550 meter. Klik hier voor een kaart met het werkgebied.

Monitoren woningen

Omdat we in de nabijheid van woningen in ’t Zand werken gaan wij extra zorgvuldig te werk. Uiteraard wil WaakSaam schade aan bebouwing voorkomen. Een gespecialiseerd bedrijf maakt voor de start van de werkzaamheden een bouwkundige opname van de woningen aan de Oude Rijksweg van nummer 67 tot en met nummer 104. Tijdens het aanbrengen van de damwanden worden er trillingsmeters geplaatst om in de gaten te houden of tijdens het plaatsen van de damwanden de trillingen binnen veilige normen blijven.