08 mei 2023

Pontveer Westeinde onder voorbehoud 1 juni weer in de vaart

Pontveer Westeinde onder voorbehoud 1 juni weer in de vaart

Update 30 mei: Pontveer Westeinde onder voorbehoud donderdagochtend 1 juni weer in de vaart

Het is gelukt om de schade aan de dukdalf (houten paal) te herstellen door het plaatsen van een nieuwe. Dit betekent dat op dinsdag 30 mei en woensdag 31 mei de laatste afrondende werkzaamheden worden uitgevoerd én testvaarten worden gemaakt. Als dit allemaal volgens plan verloopt zal Pontveer Westeinde vanaf donderdagochtend 1 juni volgens de gebruikelijke dienstregeling weer kunnen varen.

Update 12 mei: Noodpontje vaart vanaf zaterdag 13 mei

Vanaf zaterdag 13 mei zetten wij een tijdelijke pont in als vervanger van Pontveer Westeinde. Deze tijdelijk pont is alleen voor (brom)fietsers en voetgangers en vertrekt op enkele meters ten noorden van het ponthuisje. Het tijdelijke pontveer vaart zoals gebruikelijk van maandag tot en met zaterdag van 06.45 tot 19.00 uur en op zondag van 09.15 tot 19.00 uur.

Wij hopen rond donderdag 25 mei de schade aan Pontveer Westeinde hersteld te hebben, maar deze datum kunnen we op dit moment nog niet garanderen. Zodra de schade hersteld is zal Pontveer Westeinde weer volgens de gebruikelijk dienstregeling kunnen varen.

Pontveer Westeinde, tussen Anna Paulowna/Breezand en Julianadorp, tot nadere orde uit de vaart

Het pontveer Westeinde, tussen Anna Paulowna/Breezand en Julianadorp, is tot nadere orde uit de vaart. Door een zwaar verkeersongeval, met dodelijke afloop, is er schade ontstaan. Op dit moment wordt er onderzoek gedaan naar het ongeluk en wordt uitgezocht hoe lang het duurt voordat de schade hersteld kan zijn. Dit betekent dat het veerpont tot nadere orde niet zal varen.

Verkeer zal zich in ieder geval de komende periode via de lokale wegen moeten verplaatsen. Zodra wij meer zicht hebben op de herstelperiode en eventuele alternatieven, dan informeren wij u.