13 september 2018

Laatste meters vernieuwen oeverbeschoeiing in 't Zand

Laatste meters vernieuwen oeverbeschoeiing in 't Zand

Laatste meters vernieuwen oeverbeschoeiing in 't Zand

In 2017 heeft WaakSaam langs het Noordhollandsch Kanaal ter hoogte van de Oude Rijksweg in
’t Zand (gemeente Schagen) over circa 510 meter de houten de oeverbeschoeiing vernieuwd door het plaatsen van stalen damwanden. Wij konden 37 meter damwand nog niet plaatsen, omdat er diverse nutsleidingen in de weg lagen. De leidingen zijn inmiddels verlegd.
Vanaf 17 september komt WaakSaam terug naar ’t Zand om de laatste meters af te maken.
De werkzaamheden worden ook deze keer vanaf het water uitgevoerd om het verkeer en de omwonenden zo min mogelijk te hinderen. Naast de werkschuit is er voldoende ruimte in het kanaal voor passerende schepen.
WaakSaam werkt in opdracht van de provincie Noord-Holland.

Planning werkzaamheden

De werkzaamheden starten op 17 september. De werkzaamheden inclusief de voorbereiding en het afwerken van de damwanden duren circa acht weken. Het aanbrengen van de damwanden zelf duurt maximaal twee weken.

Monitoren woningen

Omdat we in de nabijheid van woningen in ’t Zand werken gaan wij extra zorgvuldig te werk. Uiteraard willen wij schade aan bebouwing voorkomen. Een gespecialiseerd bedrijf maakt voor de start van de werkzaamheden opnieuw een bouwkundige opname van de woningen die aan het werkgebied grenzen. Tijdens het aanbrengen van de damwanden worden er trillingsmeters geplaatst om in de gaten te houden of tijdens het plaatsen van de damwanden de trillingen binnen veilige normen blijven.

Meer informatie?

Heeft u vragen over de werkzaamheden van WaakSaam in ’t Zand? Neem dan contact op met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via telefoonnummer 0800 - 0200 600 (gratis) of mail naar servicepunt@noord-holland.nl.