26 april 2018

Update werkzaamheden Burgervlotbrug en vaarschema veerpont

Update werkzaamheden Burgervlotbrug en vaarschema veerpont

Stalen buispalen zijn geplaatst

De werkzaamheden Burgervlotbrug verlopen volgens planning. Bij de locatie van de vlotbrug heeft WaakSaam inmiddels de nieuwe houten en stalen palen geplaatst die de brug beschermen tegen aanvaringen. Wij zijn momenteel bezig met het aanbrengen van de ‘deksels’ op de buispalen en met de voorbereiding voor het plaatsen van de geleide balken (de zogenaamde wrijfgordingen). Verder wordt er uiteraard op de werf nog gewerkt aan het fabriceren van de nieuwe koebrug en de pontons.

Vaartijden veerpont

Tot en met 3 juni vaart een veerpont om (brom-)fietsers en voetgangers naar de overkant te brengen. Het huidige vaarschema van de veerpont bij Burgervlotbrug geldt ook tijdens feestdagen.

Vaartijden veerpont vanaf 18 april 2018
- maandag tot donderdag van 6.00 uur tot 21.00 uur
- vrijdag en zaterdag van 6.00 uur tot 23.00 uur
- zondag van 9.00 uur tot 21.00 uur

Planning

5 maart – 29 mei
De onderdelen van de vlotbrug zijn gedemonteerd en afgevoerd naar de werf voor reparatie en onderhoud. Na demontage is geconstateerd dat een aantal essentiële onderdelen van de vlotbrug door roest ernstig zijn aangetast en in zeer slechte staat verkeren. Het oostelijke brugdeel naar de pontons (de ‘koebrug’) en twee pontons moeten geheel vervangen worden en één ponton wordt gerepareerd. Het op maat laten maken van de nieuwe onderdelen is complex en kost tijd.

29 mei – 3 juni
Terugplaatsen van de gerepareerde en nieuwe onderdelen, uitlijnen, afstellen en testen van de beweegbare delen van de vlotbrug.

3 juni, 17.00 uur
Naar verwachting is de Burgervlotbrug op3 juni uiterlijk 17.00 uur weer open voor al het verkeer.