26 augustus 2020

Start werkzaamheden Burgemeester Visserbrug en N250

Start werkzaamheden Burgemeester Visserbrug en N250

Start werkzaamheden Burgemeester Visserbrug en N250 – gemeente Den Helder

WaakSaam start op maandag 14 september in opdracht van de provincie Noord-Holland met werkzaamheden in Den Helder. De Burgemeester Visserbrug en het asfalt van de N250 vanaf de brug tot de Beatrixstraat worden in één keer aangepakt. Ook komen er slimme verkeerslichten om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Door werkzaamheden te combineren vermindert de verkeersoverlast. Het verkeer volgt een omleidingsroute. Tijdens de herfstvakantie is weg tijdelijk open, om het vakantieverkeer van en naar Texel zo vlot mogelijk van en naar de boot te leiden.

Planning

Start werkzaamheden: maandag 14 september 10.00 uur 
Werkzaamheden gereed: zaterdag 31 oktober 18.00 uur
Herfstvakantie: vrijdag 9 oktober 15.00 uur tot maandag 26 oktober 07.00 uur. In deze periode is de N250 tijdelijk weer te gebruiken. 

Omleiding

De omleidingroute voor autoverkeer loopt via de Ravelijnweg, de Middenweg en de Kanaalweg. Klik hier voor een kaart met de omleidingsroute.
De huizen aan de N250 blijven voor laden en lossen bereikbaar voor bewoners en bedrijven.

Niet parkeren langs de N250

Parkeren voor de woningen aan de N250 is niet toegestaan op het moment dat we ter hoogte van de woningen het asfalt vernieuwen. Dit is belangrijk om mogelijke schade aan voertuigen te voorkomen. Laden en lossen is wel toegestaan. Alternatieve locaties om te parkeren zijn de Keizersgracht, Achterbinnenhaven, de Ruygweg of elders in de wijk.
Klik hier voor de uitgebreide planning.

Scheepvaarthinder

De Burgemeester Visserbrug kan van 14 september tot en met 31 oktober niet bediend worden, omdat de bewegende delen gedemonteerd worden. Doorvaart van en naar de Boatex wijk en de Industriehaven onder de vaste klep kan van 9 oktober 18.00 uur tot 25 oktober 18.00 uur. De maximale doorvaarthoogte is hier 3,5 meter. 

Vervoer gevaarlijke stoffen

Bedrijven die gevaarlijke stoffen willen vervoeren dienen contact op te nemen met de gemeente
Den Helder via telefoonnummer 14 0223. 

Heeft u vragen over de werkzaamheden?

Bel gratis met het servicepunt van de provincie Noord-Holland via telefoonnummer 0800 0200600. Of stuur een email naar servicepunt@noord-holland.nl

WaakSaam voert tot juni 2025 het beheer en onderhoud van vaarwegen, wegen, groen, bruggen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland uit in opdracht van de provincie Noord-Holland.