24 augustus 2018

Sint Maartensvlotbrug eind aug en begin sept afgesloten

Sint Maartensvlotbrug eind aug en begin sept afgesloten

Spoedreparatie kroonpaal Sint Maartensvlotbrug

Tijdens een routine onderhouds- en inspectieronde van de vlotbrug is gebleken dat één van de houten palen die het bewegingswerk van de Sint Maartensvlotbrug ondersteunt in slechte staat is. Ten behoeve van de verkeersveiligheid is vanaf dat moment een tonnagebeperking ingesteld voor verkeer zwaarder dan 3,5 ton.
De paal moet zo snel mogelijk vervangen worden. WaakSaam start aanstaande maandag met deze werkzaamheden. Dit wordt gecombineerd met het repareren van de slijtlaag van het brugdek op diverse plekken.

Planning

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren wordt de Sint Maartensvlotbrug afgesloten voor al het verkeer van maandag 27 augustus, 09.30 uur tot en met maandag 3 september 19.00 uur.

Bereikbaarheid

De omleidingsroute voor gemotoriseerd verkeer loopt via de Schoorldammerbrug en de Zijperbrug/Stolperbasculebrug. Klik hier voor de omleidingsroutes.

Voor (brom-)fietsers en voetgangers wordt een veerpont ingezet. De pont vaart vanaf de noodsteigers bij de brug. De vaartijden zijn:
· maandag tot en met donderdag van 6.00 uur tot 21.00 uur
· vrijdag en zaterdag van 6.00 uur tot 22.00 uur
· zondag van 9.00 uur tot 21.00 uur

Het Noordhollandsch Kanaal wordt niet gestremd voor de scheepvaart, wel is sprake van oponthoud voor de scheepvaart van maximaal 30 minuten.