30 maart 2023

Sint Maartensvlotbrug weer beschikbaar voor al het verkeer

Sint Maartensvlotbrug weer beschikbaar voor al het verkeer

Update 2: Sint Maartensvlotbrug weer beschikbaar voor al het verkeer

De schade aan de Sint Maartensvlotbrug in de gemeente Schagen is hersteld. Dit betekent dat de brug weer beschikbaar is voor al het verkeer dat voldoet aan het juiste gewicht.

Update: Sint Maartensvlotbrug uiterlijk vrijdag 7 april weer beschikbaar voor al het verkeer

De schade die is ontstaan aan de vlotbrug kunnen wij tussen woensdag 5 april en uiterlijk vrijdag 7 april herstellen. Het herstel kan plaatsvinden zonder extra (verkeers)maatregelen of voorzieningen.

Dit betekent dat de huidige situatie (omleidingsroute voor gemotoriseerd verkeer) gehandhaafd blijft tot uiterlijk vrijdag 7 april. Hierna is de vlotbrug weer beschikbaar voor al het verkeer dat voldoet aan het juiste gewicht. De brug blijft te allen tijde beschikbaar voor (brom)fietsers en voetgangers. Mogelijk dat deze groep tijdens de reparatie een korte periode moet wachten.

Sint Maartensvlotbrug tot nadere orde afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Door een aanvaring met schade is de Sint Maartensvlotbrug in het Noordhollandsch Kanaal tot nadere orde afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Door de schade is het onverantwoord om op dit moment gemotoriseerd verkeer over de vlotbrug te laten rijden, daarom moeten wij hem helaas afsluiten. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen wel passeren.

Omleidingsroute

Gemotoriseerd verkeer volgt een omleidingsroute via de Stolperbasculebrug. De bebording hiervoor wordt in de nacht van donderdag 30 op vrijdag 31 maart geplaatst.

Klik hier voor de omleidingsroute.

Planning

Helaas kunnen wij op dit moment nog niks zeggen over hoe lang de Sint Maartensvlotbrug gestremd zal zijn voor gemotoriseerd verkeer. Er wordt op dit moment onderzocht hoe we de vlotbrug zo spoedig mogelijk kunnen repareren. Zodra wij hier meer informatie over hebben, zal dit hier gedeeld worden.