02 oktober 2017

Scheidersbrug open 3 okt en braakbrug afgesloten vanaf 4 okt

Scheidersbrug open 3 okt en braakbrug afgesloten vanaf 4 okt

Scheidersbrug open voor verkeer

De renovatie van de Scheidersbrug in de Zuiderkanaalweg in Winkel (gemeente Hollands Kroon) is afgerond. Vanaf dinsdag 3 oktober 16.00 uur is de brug weer open voor het verkeer.

Braakbrug afgesloten voor verkeer

De volgende brug over het kanaal Omval Kolhorn waar WaakSaam aan werkt is de Braakbrug in de Westfriesedijk in Lutjewinkel, gemeente Hollands Kroon. Van 4 oktober 2017 tot en met 22 januari 2018 renoveert WaakSaam deze brug in opdracht van de provincie Noord-Holland. In de uitvoeringsperiode geldt een stremming voor wegverkeer en voor de scheepvaart ter hoogte van de Braakbrug.

Doorgaand verkeer via Groetweg / Alkmaarseweg

Bij de renovatie van de Braakbrug wordt het middelste deel van de brug geheel vernieuwd. Het gevolg is dat in de bouwperiode van 4 oktober 2017 tot en met 22 januari 2018 de Braakbrug in de Westfriesedijk gesloten is voor het wegverkeer. Doorgaand verkeer rijdt via de Groetweg en de Alkmaarseweg. Klik hier voor de omleidingsroute.

Scheepvaartstremming

Voor de scheepvaart geldt een stremming van het Kanaal Omval Kolhorn van 16 oktober 2017 tot en met 12 januari 2018 ter plaatse van de Braaksluis. Doordat het bewegingswerk van de sluisdeuren aan de Braakbrug hangt kan de sluis niet bediend worden totdat de brug gereed is. Klik hier voor de omvaarroute voor recreatievaart.