14 december 2015

Pontveer Westeinde twee weken uit de vaart vanwege inspectie

Pontveer Westeinde twee weken uit de vaart vanwege inspectie

Het pontveer tussen Anna Paulowna/Breezand en Julianadorp is vanaf zaterdag 19 december tot maandag 4 januari uit de vaart. In die twee weken wordt het pontje door WaakSaam technisch gekeurd. Op vrijdag 18 december vaart de pont tot 18.30 uur. Maandag 4 januari om 7.00 uur wordt de dienstregeling hervat.

De pont wordt naar een scheepswerf in Den Helder gesleept waar het pontje wordt geïnspecteerd en gekeurd. Zoals elk jaar is er specifiek voor gekozen om de pont in de kerstvakantie uit de vaart te halen. De pont is in deze periode jaarlijks gestremd en op deze manier ervaren scholieren en ander verkeer die het pontje dagelijks gebruiken minimale overlast van deze buitendienststelling. Inmiddels zijn er borden aan beide zijden van de pont geplaatst om gebruikers te informeren over de periode wanneer de pont niet vaart. Het scheepvaartverkeer ervaart geen hinder van het verslepen van de pont.

Heeft u vragen over onze werkzaamheden in de Kop van Noord-Holland? Neem dan contact op met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via het gratis telefoonnummer 0800 0200 600.