03 juni 2021

Medemblikkerweg/ N240 ruim een maand eerder klaar

Ruim een maand eerder dan gepland opent WaakSaam op vrijdag 4 juni 2021 de Medemblikkerweg/N240 in Hollands Kroon.

Medemblikkerweg/ N240 ruim een maand eerder klaar

Werkzaamheden sneller verlopen

WaakSaam heeft in opdracht van de provincie Noord-Holland de rijbaan en het fietspad van nieuw asfalt voorzien. Tegelijk zijn de kruisingen opnieuw ingericht en de markering en bebording zijn verbeterd.
De werkzaamheden zijn sneller verlopen door de inzet van een extra asfaltploeg, door samenwerking met lokale aannemers en omdat de weersomstandigheden goed waren. 

Overige werkzaamheden

In het najaar volgen nog enkele laatste werkzaamheden. Het gaat bijvoorbeeld om het plaatsen van de openbare verlichting. Dat is op dit moment niet mogelijk omdat door de coronacrisis de materialen niet op tijd geleverd zijn.

Laatste deel N240

Ook het laatste deel van de N240 tot aan Medemblik staat op de nominatie om te worden opgeknapt. De provincie Noord-Holland gaat ook daar het wegdek vernieuwen en de kruispunten opnieuw inrichten, waarmee de verkeersveiligheid wordt vergroot. Twee bruggen zijn onderdeel van de plannen. Vanwege de omvang van het project kon dit niet door WaakSaam worden uitgevoerd. De provincie zal dit apart aanbesteden. Op dit moment is de planning nog niet bekend.