20 september 2016

Herstelwerkzaamheden slijtlaag vlotbruggen

Herstelwerkzaamheden slijtlaag vlotbruggen

In de nachten van 26, 27 en 28 september voeren wij werkzaamheden uit aan de slijtlagen van de Burgervlotbrug, Sint Maartensvlotbrug en vlotbrug 't Zand in opdracht van provincie Noord-Holland.

Op de vlotbruggen zit een slijtlaag welke zorgt voor stroefheid van het dek. Door intensief gebruik zijn er kale plekken ontstaan, waardoor de slijtlaag op die plekken vervangen dient te worden. De werkzaamheden voor het herstellen van de slijtlaag worden in de avond en nacht uitgevoerd in verband met het intensieve gebruik van de bruggen overdag door o.a. fietsers en voetgangers.

Planning:

Werkzaamheden aan vlotbrug 't Zand worden uitgevoerd op 26 september 2016 vanaf 20.00 uur tot 27 september 2016 5.00 uur.
Werkzaamheden aan de Sint Maartensvlotbrug worden uitgevoerd op 27 september 2016 vanaf 20.00 uur tot 28 september 2016 5.00 uur.
Werkzaamheden aan de Burgervlotbrug worden uitgevoerd op 28 september 2016 vanaf 20.00 uur tot 29 september 2016 5.00 uur.

We starten met het verwijderen van de oude slijtlaag, deze werkzaamheden leveren geluidsoverlast op en worden in het eerste gedeelte van de avond/nacht uitgevoerd. Vervolgens wordt een nieuwe slijtlaag aangebracht, deze werkzaamheden leveren minimaal geluidsoverlast op.
Het gemotoriseerd verkeer wordt met behulp van borden omgeleid. Hulpdiensten, fietsers en voetgangers kunnen onder begeleiding van een verkeersregelaar gebruik blijven maken van de brug. Er geldt geen stremming voor het scheepvaartverkeer. De werkzaamheden zijn per brug op één nacht gepland om de overlast zo beperkt mogelijk te houden. We streven ernaar de overlast van de werkzaamheden tot een minimum te beperken.

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden die WaakSaam uitvoert in het gebied? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van WaakSaam.
WaakSaam beheert en onderhoudt in opdracht van provincie Noord-Holland vaarwegen, wegen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland. Heeft u vragen of opmerkingen? WaakSaam is via de provincie Noord-Holland bereikbaar via het Servicepunt op servicepunt@noord-holland.nl of bel gratis 0800-0200 600.