04 april 2022

Herstelwerkzaamheden N248 Kanaalweg / Wadweg 2022

Herstelwerkzaamheden N248 Kanaalweg / Wadweg 2022

Herstelwerkzaamheden drempels N248 kruising Kanaalweg / Wadweg

WaakSaam werkt van 19 april tot en met 21 april aan de provinciale weg N248 (kruising Kanaalweg/Wadweg) in de gemeente Schagen. Wij voeren herstelwerkzaamheden uit aan twee van de vier drempels die begin maart aangebracht zijn. Na metingen blijken de aanrijdhoogtes van de drempels aan de zijde van Kolhorn te vlak. Dit is niet bevorderlijk voor de remmende werking en gaan we herstellen.

Planning en verkeersmaatregelen

De werkzaamheden starten op dinsdag 19 april 07.00 uur en zijn gereed op donderdag 21 april 16.00 uur. De kruising N248 (Kanaalweg) / Wadweg blijft deze gehele periode afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor doorgaand verkeer geldt een omleidingsroute via de N242/N241. Kolhorn is vanuit Middenmeer bereikbaar via de N248. Voor fietsverkeer is er geen stremming.

Vanwege de (te) smalle wegen rondom het werkgebied (Westfriesedijk, Poolland, Kreil) zijn deze alleen beschikbaar voor bestemmingsverkeer. Doorgaand verkeer wordt hier met borden omheen geleid.

Klik hier voor de omleidingsroute voor doorgaand verkeer.

Bestemmingsverkeer

Aanwonenden en overig bestemmingsverkeer kunnen geen gebruik maken van de kruising en volgen de omleidingsborden op locatie. Spoedritten van de nood- en hulpdiensten hebben altijd doorgang via het werkgebied.