24 februari 2017

Groot onderhoud Pontweg Texel van 20 maart t/m 31 maart '17

Groot onderhoud Pontweg Texel van 20 maart t/m 31 maart '17

WaakSaam start op 20 maart 2017 met groot onderhoud aan de Pontweg (provinciale weg N501) op Texel. De Pontweg is in verband met deze werkzaamheden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen de Amaliaweg en de Emmalaan van 20 maart 07.00 uur  tot 31 maart 16:00 uur.

Welke werkzaamheden

Het asfalt op de Pontweg tussen de Amaliaweg en Emmalaan is aan onderhoud toe. WaakSaam repareert de slechte stukken en vernieuwt de deklaag op de Pontweg binnen het gehele werkgebied. Ook worden de kruisingen/T-splitsing met de Redoute, Zuid Haffel en Leemkuil voorzien van een nieuwe deklaag.

Omleiding voor gemotoriseerd verkeer

Tijdens de werkzaamheden is de Pontweg tussen de Amaliaweg en de Emmalaan gestremd voor gemotoriseerd verkeer. Doorgaand verkeer vanaf de pont richting Den Burg, kan omrijden via de Amaliaweg-Hoornderweg. Het verkeer vanaf Den Burg naar de pont rijdt om via de Hoornderweg-Watermolenweg-Molwerk. Verkeer tussen Oudeschild en de pont zal via Den Burg moeten rijden.
Klik hier voor de omleidingsroutes voor gemotoriseerd verkeer

Bestemmingsverkeer

Direct aanwonenden kunnen hun woning/perceel bereiken via het fietspad. De betreffende woningen krijgen voor de start van de werkzaamheden van WaakSaam een ontheffing om met aangepaste snelheid over het fietspad te rijden. Bezoekers met een bestemming binnen het werkvak kunnen van de verkeersregelaar een tijdelijke bezoekerspas krijgen.
Let op, automobilisten zijn te gast op het fietspad.

(Brom)fietsers en voetgangers

Voor (brom)fietsers en voetgangers geldt geen omleiding, het fietspad aan beide zijden van de Pontweg blijft open.

Openbaar vervoer

Tijdens de werkzaamheden vervallen vier haltes van Connexxion die binnen het werkgebied op de Pontweg liggen. Dit zijn de haltes Amaliaweg, Redoute, Zuidhaffel en Leemkuil.

Vragen?

Heeft u vragen over het onderhoud aan de Pontweg, bel met het Servicepunt Provincie Noord-Holland: 0800 0200 600 (kosteloos) of stuur een mail naar melding@waaksaam.com.