11 december 2016

Groot onderhoud Pontveer Westeinde

Groot onderhoud Pontveer Westeinde

Pontveer Westeinde tussen Anna Paulowna/Breezand en Julianadorp is van 24 december tot en met 25 januari uit de vaart. Fietsers en voetgangers kunnen van 9 januari tot en met 25 januari 2017 gebruik maken van een vervangend pontje.

Pontveer Westeinde is dringend aan  onderhoud toe. WaakSaam start eind december 2016  met de herstel- en onderhoudswerkzaamheden. Er wordt gewerkt in de kerstvakantie – de periode dat de pont elk jaar uit de vaart is – maar ook enkele weken er na, omdat het groot onderhoud betreft en dat kost tijd.
WaakSaam zal onder meer de pont van binnen en buiten schilderen en de slijtlaag van de rijbaan op de pont vernieuwen. Tegelijkertijd vervangt WaakSaam de oostelijke aanlanding van de pont in zijn geheel. Het uitvoeren van het onderhoud heeft gevolgen voor het wegverkeer. Scheepvaart ervaart geen hinder van de werkzaamheden.

Pontveer gesloten voor al het verkeer van zaterdag 24 december tot en met zondag 8 januari

Tijdens de jaarlijkse winterstop van veerpont Westeinde start WaakSaam met het onderhoud.

Pontveer gesloten voor gemotoriseerd verkeer van maandag 9 januari tot en met woensdag 25 januari

Pontveer Westeinde is uit de vaart voor gemotoriseerd verkeer.
Auto- en landbouwverkeer volgt van 24 december tot en met 25 januari een omleidingsroute via vlotbrug ’t Zand of de Kooybrug (N99).

Vervangende pont voor fietsers en voetgangers van maandag 9 januari tot en met woensdag 25 januari

Fietsers en voetgangers kunnen in deze periode gebruik maken van een vervangend pontje, te vinden op enkele meters afstand van het ponthuisje. De vervangende veerpont vaart zoals gebruikelijk van maandag tot en met vrijdag van 06.30 tot 18.30 uur en op zaterdag van 06.30 tot 18.00 uur.

Vanaf 26 januari:
De vaste pont is weer in de vaart voor al het verkeer.