22 november 2018

De strooiwagens van Waaksaam rijden de eerste ronde

De strooiwagens van Waaksaam rijden de eerste ronde

WaakSaam zorgt ervoor dat u ook in de koude periode van het jaar veilig de weg op kan. Van 1 november tot 1 april staan de strooiwagens paraat om in de Kop van Noord-Holland te strooien.

Eerste strooironde in de Kop van Noord-Holland

Vanavond zijn de strooiwagens voor de eerste keer de weg op gegaan. WaakSaam werkt in opdracht van de provincie Noord-Holland met man en macht, dag en nacht om de provinciale wegen onder de winterse omstandigheden begaanbaar en veilig te houden voor de weggebruikers. Gemiddeld staan tien collega’s paraat om 24/7 in actie te komen als het glad dreigt te worden op de weg. Dit is een vaste club zeer gemotiveerde en kundige collega’s. 
Wij strooien preventief en als het daadwerkelijk gaat sneeuwen of ijzelen wordt dit team met zes personen uitgebreid. Naast preventieve strooiacties zijn de strooiwagens dan ook uitgerust met ploegen aan de voorkant om de sneeuw weg te schuiven.
De gladheidsbestrijding wordt vanaf een centraal punt in de Kop van Noord-Holland door WaakSaam gecoördineerd, waarbij de samenwerking met Rijkswaterstaat en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heel belangrijk is.

Al met al doen wij er alles aan om de wegen en fietspaden zo veilig mogelijk te houden voor het verkeer. Hierbij blijft het belangrijk dat de weggebruiker zijn snelheid ook aanpast bij winterse omstandigheden. 

Wilt u meer weten over strooien bij gladheid? Kijk op de website van de provincie.

Heeft u vragen over de gladheidsbestrijding in de Kop van Noord-Holland? Neem dan contact op met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via het  telefoonnummer 0800-0200 600.