23 januari 2018

Braakbrug open voor verkeer/inhijsen brugliggers Leierbrug

Braakbrug open voor verkeer/inhijsen brugliggers Leierbrug

Braakbrug

De renovatie van de Braakbrug in de Westfriesedijk (gemeente Hollands Kroon) is voorspoedig verlopen. De Westfriesedijk ter hoogte van de Braakbrug is volgens planning vanaf maandag 22 januari weer open voor het verkeer. Tot en met 9 februari werkt WaakSaam nog aan de afwerking van de schampkanten van de brug. Voor het verkeer geldt tijdens werkzaamheden een om en om regeling en een beperking van de snelheid (maximaal 30 km/u) op de Braakbrug. Daarnaast worden er nog werkzaamheden aan de landhoofden uitgevoerd die geen hinder veroorzaken voor weg- en vaarverkeer. Het talud wordt ingezaaid zodra het weer dit toelaat.

Braakbrug 20Gereed 20Vanaf 20Water 20Mini

Leierbrug inhijsen brugliggers

WaakSaam werkt nog aan de laatste van de zes bruggen over het Kanaal Omval-Kolhorn: de Leierbrug gelegen in de Leyen, Oude Niedorp. Vanwege de harde wind hebben we de nieuwe brugliggers voor de Leierbrug nog niet kunnen plaatsen. Als de weersomstandigheden gunstig zijn dan vindt het inhijsen van de liggers plaats op vrijdag 26 januari. Voor scheepvaart geldt tijdens deze werkzaamheden een oponthoud van maximaal 30 minuten.

Bermen inzaaien

Van het voorjaar als het gras opkomt zal WaakSaam alle bruglocaties nog een keer nalopen en waar nodig bermen herstellen en extra inzaaien.