25 december 2023

Asfaltwerkzaamheden N245 van 2 april t/m 24 april 2024 - gemeente Schagen

Asfaltwerkzaamheden N245 van 2 april t/m 24 april 2024 - gemeente Schagen

Update 23 april: N245 weer open voor al het verkeer

Sinds maandag 22 april, 17.00 uur is de N245 weer opengesteld voor al het verkeer. Vandaag en morgen zijn we nog bezig met het verwijderen van alle omleidingsborden en tekstkarren.

We realiseren ons dat ons werk een behoorlijke impact heeft gehad op de bereikbaarheid. We danken een ieder voor het begrip en hopen dat het vernieuwde wegdek een vlotte en veilige rit biedt voor iedereen!

Update 6 april: kruising Ambachtsdijk tot en met woensdag 10 april afgesloten

In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 april hebben wij door onvoorziene omstandigheden op locatie ons werk aan de kruising Ambachtsdijk niet kunnen afronden. Dit betekent helaas dat de oost-westverbinding (en vice versa) van de kruising niet op maandag weer opengesteld wordt, maar op woensdag 10 april aan het einde van de dag. Wij vinden dit heel vervelend, maar hopen op uw begrip.

Aan het einde van aankomende week hopen wij deze tegenslag in de planning weer ingelopen te hebben, waarna we de rest van het werk weer volgens planning kunnen uitvoeren.

De huidige omleidingsroutes blijven tot en met woensdag 10 april van kracht.

N245 afgesloten voor doorgaand verkeer van 2 april tot en met 24 april 2024

WaakSaam voert in opdracht van de provincie Noord-Holland van dinsdag 2 april tot en met woensdag 24 april werkzaamheden uit op de N245 Provincialeweg / Schagerweg. Het gaat om het deel nabij Dirkshorn tot de kruising met de N504. In verschillende fasen vervangen wij hier de deklaag en werken we aan de kruisingen. Dit betekent dat het deel van de N245 tussen de Zuiderweg en de aansluiting met de N504 de gehele periode afgesloten is voor doorgaand verkeer.

Omleidingsroute gemotoriseerd verkeer

  • De gehele periode is de N245 afgesloten voor doorgaand verkeer. Doorgaand verkeer volgt een omleidingsroute via de N248, N241, N242, N504. Uiteraard kan ook de N9 gevolgd worden;

Klik hier voor de omleidingsroute

  • Er blijven van de kruisingen Middenweg, Ambachtsdijk en Warmenhuizerweg altijd twee van de drie kruisingen open om de oost-west-verbinding (en vice versa) te borgen;
  • De werkzaamheden aan de kruisingen Ambachtsdijk en Warmenhuizerweg worden in een lang weekend (vrijdag, 20.00 uur – maandag 05.00 uur) uitgevoerd. In deze periode is de kruising volledig afgesloten.
  • Indien een fase afgerond is kan bestemmingsverkeer weer gebruik maken van dit deel van de N245.

Planning en fasering

In onderstaande afbeelding is geprobeerd de planning en fasering zo duidelijk mogelijk weer te geven.

Planningentracewebsite (2)

Buslijn 157 Connexxion

In de periode van 2 t/m 5 april kan buslijn 157 van Connexxion niet de volledige route rijden. Dit betekent dat deze lijn gedurende deze dagen niet door Dirkshorn rijdt en door werkzaamheden van gemeente Schagen niet alle haltes in Tuitjenhorn aan kan doen.

Klik hier voor de route die buslijn 157 rijdt van 2 t/m 5 april.

Mogelijke hinder in de avond en nacht

Om de werkzaamheden zo snel mogelijk gereed te hebben, en het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen, werken wij soms ook in de avond en de nacht. Dit betekent dat er mogelijk enige geluidshinder kan ontstaan. Dit vinden wij vervelend, maar hopen op uw begrip.