08 februari 2017

Afsluiting Stolperbasculebrug van 3 tot en met 9 maart 2017

Afsluiting Stolperbasculebrug van 3 tot en met 9 maart 2017

Onderhoud Stolperbasculebrug

WaakSaam voert in opdracht van de provincie Noord-Holland onderhoud uit aan de Stolperbasculebrug in de provinciale weg N248. In verband met de werkzaamheden is de Stolperbasculebrug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van 3 maart 2017, 22.00 uur tot en met 9 maart 18.00 uur. Ook voor de scheepvaart geldt in deze periode een stremming.

Welke werkzaamheden?

De aandrijfas van de brug is aan onderhoud toe. Een van de twee lagers moet vervangen worden. Dit is van groot belang om de het brugdek beweegbaar te houden. Deze reparatie was bij het groot onderhoud in 2014 niet te voorzien. Gelijktijdig vernieuwt WaakSaam de slijtlaag van het brugdek. Om te voorkomen dat slechte weersomstandigheden de werkzaamheden verstoren, werkt WaakSaam met een tent over het brugdek en pontons met verwarming onder het brugdek.

Planning

WaakSaam werkt 24 uur per dag om de duur van de afsluiting van de brug te beperken.
De planning is als volgt:

Tabel Planning Stolperbascule 20746 400

Omleiding voor gemotoriseerd verkeer

Gemotoriseerd verkeer kan omrijden via de Schoorldammerbrug of de Kooybrug.
Autoverkeer kan ook gebruik maken van Vlotbrug ’t Zand, St. Maartensvlotbrug of de Burgervlotbrug. Deze route is niet geschikt voor vracht- en landbouwverkeer.

Klik hier voor de omleidingsroute autoverkeer.
Klik hier voor de omleidingsroute vrachtverkeer.

Openbaar vervoer

Tijdens de werkzaamheden kan het openbaar vervoer niet over de Stolperbasculebrug rijden. Connexxion zal gebruik maken van pendelbussen aan beide zijden van de brug.

(Brom)fietsers en voetgangers kunnen de brug gebruiken

(Brom)fietsers en voetgangers kunnen te allen tijde gebruik maken van de Stolperbasculebrug.

Verkeersregelaars

Ten behoeve van de verkeersveiligheid en de doorstroming zet WaakSaam verkeersregelaars in.
Bij de Stolperbasculebrug staan tijdens de werkzaamheden 24 uur per dag verkeersregelaars.
Bij Vlotbrug 't Zand, de Burgervlotbrug en de St. Maartensvlotbrug wordt het verkeer begeleid door verkeersregelaars van 06.30 tot 09.30 uur en van 14.30 tot 18.30 uur.

Scheepvaartstremming

Het Noordhollandsch Kanaal is ter hoogte van de Stolperbasculebrug volledig gestremd van 3 maart 22.00 uur tot 6 maart 18.00 uur. Doorvaren onder de gesloten klep van de brug is mogelijk van 6 maart 18.00 uur tot 9 maart 18.00 uur.

Klik hier voor de omvaarroute voor recreatievaart.

Vragen?

Heeft u vragen, bel met het Servicepunt Provincie Noord-Holland: 0800 0200 600 (gratis) of stuur een mail naar melding@waaksaam.com.