24 februari 2020

Weekendafsluiting Stolperbasculebrug (N248) - Gemeente Schagen

Weekendafsluiting Stolperbasculebrug (N248) - Gemeente Schagen

Reparatie dekplanken

Vanaf vrijdagavond 13 maart 2020 voert WaakSaam reparaties uit aan het brugdek van de Stolperbasculebrug, in provinciale weg N248. Vanwege deze werkzaamheden is het nodig om de brug een weekend af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer.

WaakSaam voert deze werkzaamheden uit in opdracht van de provincie Noord-Holland. Planken op het brugdek worden vervangen en vastgezet, waarna een nieuwe slijtlaag wordt aangebracht.  

Weekendafsluiting 13-16 maart

De werkzaamheden duren van vrijdag 13 maart 20.00 uur tot uiterlijk maandag 16 maart 05.00 uur. Er is gekozen voor werken in het weekend omdat een weekendafsluiting zorgt voor minder verkeershinder. De brug wordt doordeweeks intensief gebruikt door agrariërs, ondernemers, forenzen, Connexxion en scheepvaart. WaakSaam werkt in de avond en de nacht door om de brug zo snel mogelijk weer in gebruik te krijgen. 
Bij slecht weer worden de werkzaamheden een week uitgesteld naar 20 tot 23 maart.

Omleiding voor gemotoriseerd verkeer

Gemotoriseerd verkeer volgt de omleidingsroute via de N9 en de N249. Klik hier voor de omleidingsroute

(Brom)fietsers en voetgangers

(Brom)fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de Stolperbasculebrug.

Openbaar vervoer

Connexxion maakt gebruik van taxibusjes, omdat ook bussen niet over de brug kunnen vanwege de werkzaamheden. 

Scheepvaart

De Stolperbasculebrug kan tijdens het werk niet bediend worden. Onderdoorvaart onder het vaste deel van de brug is wel mogelijk, tot een doorvaarthoogte van 4.58 m kanaalpeil Stolperbasculebrug. Klik hier voor de omvaarroute voor recreatievaart

Vervanging Stolperbasculebrug

De Stolpersbasculebrug staat op de nominatie om vervangen te worden. Tot het moment dat een nieuwe brug gebouwd is, wordt de huidige brug onderhouden door gebiedsaannemer WaakSaam.

Meer informatie?

Heeft u vragen over deze werkzaamheden, stuur dan een mail naar servicepunt@noord-holland.nl of bel met het Servicepunt Provincie Noord-Holland: 0800 0200 600 (gratis).