Asfaltwerkzaamheden Medemblikkerweg (N240)

Het wegdek van de Medemblikkerweg (N240) in de gemeente Hollands Kroon is dringend aan groot onderhoud toe. Het wegdek wordt verbeterd en de veiligheid vergroot. 
WaakSaam begint met het vernieuwen van het asfalt van de rijbaan en het fietspad op het slechtste gedeelte van de weg. Dit is tussen de Oosterterpweg en de Flevoweg. Om de weg veiliger te maken worden de kruispunten bij De Stek en de Schervenweg opnieuw ingericht en voorzien van verlichting, duidelijke markering en bebording. Langs de rijbaan plaatst WaakSaam grasbetontegels. Dit verbetert de veiligheid omdat voertuigen die met de wielen in de berm komen weer veilig terug de weg op kunnen rijden.  

Planning 
Start werkzaamheden: maandag 28 september 2020, 07.00 uur
Werkzaamheden gereed: vrijdag 4 december 2020, 18.00 uur

Voor de bereikbaarheid van bestemmingsverkeer naar het bedrijventerrein en voor de hulpdiensten werken wij in fase 1 in de avond en nacht en worden het fietspad en de rijbaan na elkaar aangepakt. Klik hier voor de faserings tekening
•    Rijbaan fase 1 (rood): Oosterterpweg tot aan brug nabij de Hoekvaart hmp 11,6 
van 28 september tot en met 2 oktober. Uitvoering in de avond en nacht.
•    Rijbaan fase 2 (paars): brug bij de Hoekvaart hmp 11,6 tot aan de Flevoweg 
van 5 oktober tot en met 20 november. Uitvoering overdag.
•    Fietspad: (blauw) van 23 november tot en met 4 december. Uitvoering overdag.

Omleiding voor doorgaand verkeer
Tijdens de werkzaamheden is de Medemblikkerweg afgesloten voor het verkeer tussen de Oosterterpweg en de Flevoweg. 
Doorgaand (brom-)fietsverkeer volgt de fietsomleidingsroute via de Hoornseweg en Westermiddenmeerweg, dit is circa 10 minuten omfietsen. Klik hier voor de omleidingsroutes.

Bereikbaarheid aanwonenden en bedrijven
De bedrijven gelegen aan de Medemblikkerweg blijven te allen tijde bereikbaar via de Oosterterpweg. Uitsluitend bestemmingsverkeer (aanwonenden) en hulpdiensten worden langs de werkzaamheden geleid.